Bij een ongeval op de motor ontstaat vaak letselschade. Een motorrijder is bij een ongeluk onbeschermd en kwetsbaar. Letsel na een motorongeluk kan bestaan uit eenvoudige schaafwonden en kneuzingen. Maar helaas is er ook vaak sprake van ernstig letsel zoals botbreuken, dwarslaesies en hersenletsel.

Mocht u in deze situatie zitten, dan kan Slot Letselschade u bijstaan bij het claimen van uw letselschade. Onze letselschade advocaten en juristen helpen u graag verder en het inschakelen van onze hulp is zinvol, want:

  • een motorrijder loopt bij een ongeval vaak ernstig letsel op;
  • een motorrijder is kwetsbaar, maar wordt door de wet niet extra beschermd bij letselschade;
  • wij bieden u kosteloze bijstand bij volledige aansprakelijkheid.
Vul voor gericht advies onze Claimwijzer in

Motorongeluk leidt vaak tot letselschade

Motorrijders lopen, net als voetgangers en fietsers, extra gevaar bij een verkeersongeval. Maar anders dan voetgangers of fietsers heeft de motorrijder na een aanrijding met een ander motorvoertuig geen extra rechten. De normale aansprakelijkheidsregels gelden. Heeft de motorrijder bij het motorongeluk geen eigen schuld, dan wordt uiteraard de gehele letselschade vergoed.

Eigen schuld en billijkheidscorrectie

Maar is er sprake van eigen schuld, dan wordt deze in mindering gebracht op de letselschadevergoeding. Wel kan er een hogere schadevergoeding volgen bij ernstig letsel, dan leidt de billijkheidscorrectie vaak tot een hoger percentage schadevergoeding. Als u bijvoorbeeld 40% eigen schuld heeft, dan hebt u recht op 60% schadevergoeding. Bij ernstig letsel kan de schadevergoeding worden bijgesteld, bijvoorbeeld tot 80% of meer.

Bij letselschade na een motorongeluk kan het slachtoffer zijn letselschade claimen bij de aansprakelijke partij. Dat is de verzekeraar van het andere motorvoertuig. Om een maximale schadevergoeding te kunnen claimen dient u zich van goede juridische hulp te voorzien door een letselschadeadvocaat. Een aansprakelijke partij zal immers niet uit eigen vrije wil uw letselschade, inclusief smartengeld, na een motorongeluk volledig willen vergoeden.

Voorbeelden van letsel na een motorongeluk

De schade die is ontstaan door het letsel dat u hebt opgelopen tijdens een motorongeluk komt dus voor vergoeding in aanmerking. Bij letselschade door een motorongeluk kunt u denken aan de hoofdpijn, schaafwonden, kneuzingen en eenvoudige botbreuken, die meestal van tijdelijke aard zijn. Maar er kan ook sprake zijn van ernstiger letsel, zoals blijvende whiplash klachten, gecompliceerde botbreuken, breuken in de gewrichten, brandwonden, hersenschudding, neurologische uitval, niet aangeboren hersenletsel (NAH) en dwarslaesie. Bij sommige klachten, met name whiplash, is in het begin helaas moeilijk te voorspellen of ze over gaan of toch blijvend zullen blijken te zijn. Dan is het goed het zekere voor het onzekere te nemen en als de klachten niet snel verdwijnen, naast medische hulp ook juridische hulp in te schakelen om de mogelijkheid voor smartengeld na een motorongeluk.

Direct naar:

BEHOEFTE AAN EEN LETSELSCHADE ADVOCAAT?

VUL DE CLAIMWIJZER IN

Route naar ons kantoor