Halfverlamde Jamie haalt zwemdiploma A
Coen de Koning
Coen de KoningAdvocaat

Halfverlamde Jamie haalt zwemdiploma A

Breng uw relaties op de hoogte.

Jamie Beckers is een bijzondere cliënt. Als driejarig jongetje liep hij in december 2013 bij een verkeersongeval een lage dwarslaesie op, waardoor hij niet meer kan lopen. Maar Jamie is een doorzetter gebleken. Hij vindt het heerlijk om te zwemmen en heeft inmiddels zelfs zijn diploma A gehaald. Niet een aangepast diploma, maar het gewone diploma dat ook voor valide kinderen geldt. Een prachtige prestatie waar hij en zijn ouders en broers terecht apetrots op zijn.

Dat is niet zonder slag of stoot gegaan, want na een lange ziekenhuisopname en revalidatieperiode heeft Jamie daarna ook nog heel vaak in het ziekenhuis gelegen. Hij moet iedere dag hard werken voor de dingen die voor andere kinderen heel gewoon zijn. Van aankleden en naar school gaan, tot spelen met andere kinderen en met zijn broers: alles kost extra moeite, energie en vaak ook heel veel planning. Door zijn eigen sterke wil en de liefde en steun van zijn ouders gaat het steeds beter. Een bijzondere jongen met een bijzonder verhaal. Het is voor mij zeer inspirerend om hem een ook beetje te mogen helpen op het lange pad naar verdere zelfstandigheid.

Dit bericht is met toestemming van zijn ouders geplaatst. Eveneens met hun toestemming plaats ik hier een link naar het artikel in de Stentor en bijgaand item van Hart van Nederland waar uitgebreider verslag wordt gedaan van deze zeer bijzondere prestatie.

Coen de Koning

Coen de Koning studeerde rechten in Amsterdam aan de UVA en werd in 1994 beëdigd als advocaat. Hij heeft altijd aan de slachtofferkant gewerkt.

Coen probeert altijd buiten de rechter om tot een oplossing te komen, maar als dat niet lukt, dan schroomt hij niet om te procederen. Zo was hij als advocaat betrokken bij een tweetal baanbrekende arresten van de Hoge Raad (Slot/Manege Bergamo en Kooiker/Taxicentrale Nijverdal). Coen heeft veel ervaring met de Wet Deelgeschillenprocedure en is lid van de Denktank Overlijdensschade.

Coen de Koning

ADVOCAAT

Alle specialisten

2020-03-10T09:18:48+00:00

Geef een reactie

Go to Top