nieuwsbrief augustus 2020
Coen de Koning
Coen de KoningAdvocaat

Slot Letselschade nieuwsbrief Augustus 2020

Breng uw relaties op de hoogte.

Geachte relatie,

Met deze nieuwsupdate willen wij graag een aantal zaken onder uw aandacht brengen, waaronder een verdiepinscursus, gevaar van openzwaaiende autodeuren voor fietsers, werkdruk bij artsen, de scholen die ondanks Corona weer beginnen en een item uit de kennisbank.

Ik wens u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Coen de Koning

Verdiepingscursus: Coen de Koning en Vera Waaijenberg geven antwoord

Als juridisch professional in de personenschade moet je weten hoe je schadeposten in de personenschaderegeling moet behandelen. Welke valkuilen en gevolgen zijn er voor betrokkenen als deze bijvoorbeeld in de bijstand komen of dreigen te komen? Moeten betrokkenen de schadevergoeding uit de personenschade ‘opeten’? Hoe moet je als belangenbehartiger en verzekeraar met deze situaties omgaan?

Tijdens de verdiepingscursus personenschade: afwikkeling schadeposten die op 26 oktober gepland staat, geven mr. Coen de Koning en Vera Waaijenberg antwoord op deze vragen.

Meer over de verdiepingscursus

Fietser en autodeur gaan niet samen

fietsongeval

Plotseling openen van de autodeur levert jaarlijks veel lestelschadeslachtoffers onder fietsers op. Uit onderzoek blijkt dat uit de honderden dossiers van letselschade onder fietsers, ruim 25% te maken heeft met een autodeur. De rest zijn voorrangsfouten, slecht wegdek of aanrijdingen met het overige verkeer. Het wordt steeds drukker, we gaan meer op de fiets en er wordt minder gekeken.

Meer over Fietsongeval in het verkeer

Werkdruk en artsen, een aloud probleem dat meer dan ooit om oplossingen vraagt.

werkdruk
Is de werkdruk hoger dan vroeger, wordt werkdruk nu anders ervaren dan vroeger, wordt het probleem nu pas echt benoemd en was het er altijd al? Of wordt de werkdruk minder geaccepteerd dan vroeger?
Zo kwam ik dit artikel tegen wat ging over werkdruk jonge artsen. Ook in de huidige tijd kan werkdruk zorgen geven en leiden tot mentale of fysieke klachten. Laat het niet zover komen en maak het bespreekbaar.
Lees hier verder

De scholen gaan – ondanks Corona – weer beginnen

scholen-zijn-begonnen
De scholen gaan weer open, met een paar aanpassingen vanwege Corona. Onze partner LetsCo heeft op een rij gezet hoe het precies zit met de maatregelen, dat leest u hier. Maar Corona is niet het enige gevaar, en voor kinderen misschien ook wel niet het grootste. Dat is, zo blijkt jaar in jaar uit, het verkeer.

Heeft u uw (klein)kind bijvoorbeeld al eens uitgelegd wat de dode hoek inhoudt? Duidelijker dan op deze foto kunt u een dode hoek bij een vrachtwagen niet aantonen.

Dit is het zicht mét alle bekende spiegels (dode hoek, trottoir- en frontspiegel). Alle personen op de foto zijn NIET zichtbaar voor de chauffeur. Iets om over te hebben met uw (klein)kind als ouder, opa of oma. Een ongeluk zit immers vaak in een klein ‘dood’ hoekje.

Kennisbank: Wat doet een rekenkundige?

kennisbank-Slot-Letselschade

Een rekenkundige berekent schades en stelt de schadestaten op. Daarbij is de rekenkundige ook het aanspreekpunt voor onze cliënten als het gaat om het vergaren van de voor de schade benodigde bewijsstukken. Op deze wijze ondersteunt de rekenkundige de juristen bij de behandeling van de zaken.

Zo is Brenda Werner de rekenkundige binnen Slot Letselschade.
Lees hier verder

Veelgestelde vragen

Om u van dienst te kunnen zijn hebben we alle veel gestelde vragen
over het onderwerp letselschade verzameld.
Bekijk de FAQ
Coen de Koning Slot Letselschade

Coen de Koning studeerde rechten in Amsterdam aan de UVA en werd in 1994 beëdigd als advocaat. Hij heeft altijd aan de slachtofferkant gewerkt.

Coen probeert altijd buiten de rechter om tot een oplossing te komen, maar als dat niet lukt, dan schroomt hij niet om te procederen. Zo was hij als advocaat betrokken bij een tweetal baanbrekende arresten van de Hoge Raad (Slot/Manege Bergamo en Kooiker/Taxicentrale Nijverdal). Coen heeft veel ervaring met de Wet Deelgeschillenprocedure en is lid van de Denktank Overlijdensschade.

Coen de Koning

ADVOCAAT

Alle specialisten

2020-08-28T07:27:38+00:00
Go to Top