Wanneer heb ik een letselschadeadvocaat nodig
Franka Tukker
Franka TukkerAdvocaat

Wanneer heb ik een letselschade advocaat nodig?

Breng uw relaties op de hoogte.

Wat kan Slot Letselschade voor mij doen?

U hoopt het nooit mee te maken maar ook u kunt letselschade oplopen. Bijvoorbeeld door een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, een ongeval in privé, bijvoorbeeld als u door een hond wordt gebeten. Het komt ook voor dat een arts een medische fout maakt bij een behandeling, een verkeerde diagnose stelt of juist een diagnose mist. Jaarlijks worden ongeveer 70.000 nieuwe letselschades aangemeld. Welke rechten heeft u dan en wanneer heeft u een letselschade advocaat nodig?

Een letselschade advocaat is de beste keuze

Mensen die letselschade oplopen twijfelen soms of ze een letselschadeadvocaat nodig hebben. Dat is jammer, want een letselschade advocaat is veruit de beste keuze.

Letselschade advocaten hebben de meeste kennis van letselschade en houden die kennis ook verplicht jaarlijks bij. Advocaten kunnen procederen, zijn verzekerd, onderworpen aan toezicht en zijn naast deskundig ook nog eens laagdrempelig. De tijden van arrogante advocaten die nooit bereikbaar zijn liggen al ver achter ons. Bij Slot Letselschade wordt u altijd geholpen door een advocaat. 

Advocaat, jurist, specialist: Wat is het verschil eigenlijk?

Een advocaat is een jurist die na zijn rechtenstudie ook de opleiding tot advocaat heeft gedaan. Een letselschadeadvocaat is ook een specialist: hij heeft zich gespecialiseerd in letselschade. Een letselschade advocaat is dus iemand die werkelijk kennis van zaken heeft.

Iedereen mag zich letselschadespecialist noemen. Ook als hij dat niet is. Ook het woord expert wordt veel gebruikt, ook door mensen die dat helemaal niet zijn. Dat ligt bij advocaten anders. De titel advocaat is beschermd, alleen echte advocaten mogen zich ook advocaat noemen. En dat mogen ze niet zomaar: om advocaat te worden moet je eerst rechten studeren en dan een opleiding volgen die drie jaar duurt. Vervolgens moet een advocaat elk jaar verplicht opleidingen volgen en aan strenge regels voldoen. Kortom, bij een advocaat weet u zeker dat die de kennis heeft die nodig is om u echt te helpen.

Is een letselschade advocaat duur?

Dat is een fabeltje wat graag in stand wordt gehouden door de rechtsbijstandsverleners die zelf geen advocaat zijn. Want als iedereen weet hoe het echt zit, gaat iedereen naar een advocaat en dan hebben die anderen geen werk meer.

Hoe zit het dan echt? Als u letselschade heeft, dan worden de kosten van degene die u bijstaat vergoed door de aansprakelijke partij. Meestal kost het u dan niets. Dus een letselschade advocaat kost u dan niets meer dan iemand die minder verstand van zaken heeft. Bovendien vragen de niet-advocaten tarieven die vaak dicht in de buurt komen van echte advocaten, terwijl die niet-advocaten veel minder kennis en kunde hebben. U betaalt bij hen dus eigenlijk veel meer dan bij een advocaat.

Een letselschade advocaat helpt u veel beter en zorgt dat uw schade beter vergoed wordt. Advocaten mogen ook als enigen procederen en worden daarom veel serieuzer genomen door verzekeraars. Een letselschade advocaat kost u dus minder en levert u meer op. Niet kiezen voor een letselschade advocaat is dus gewoon niet verstandig.

Wanneer schakelt u een letselschade advocaat in?  

Als u letsel opgelopen heeft en dus schade lijdt, dan is dit al vervelend genoeg en heeft u wel wat anders aan uw hoofd dan juridische kwesties en regeltjes. Een letselschade advocaat is er om u van deze zorgen te verlossen. U kunt u dan concentreren op uw herstel.

Als het letsel beperkt blijft tot wat schaafwonden dan kunt u de schade rechtstreeks met de aansprakelijke verzekeraar afwikkelen. Maar als uw letsel serieuzer is, denk aan breuken, hersenschudding, whiplash en dergelijke, dan is het inschakelen van een letselschade advocaat de juiste keuze. Maar ook als de aansprakelijkheid niet vast staat en er sprake is van letsel dat niet binnen een paar weken is genezen, is de hulp van een advocaat van groot belang.

Wat doet Slot Letselschade voor u?

De advocaat van Slot Letselschade zal u een hoop uit handen nemen, zaken waar u zelf niet over kunt of wilt nadenken, u bent al druk genoeg met uw herstel.

Wij zullen eerst nagaan wie uw schade moet vergoeden. Deze andere partij, de wederpartij, wordt aansprakelijk gesteld. Mocht u bij een verkeersongeval zelf de fout in zijn gegaan maar een schadeverzekering inzittende (SVI) afgesloten hebben, dan kan uw advocaat via deze verzekering een claim voor u indienen. Als u als werknemer een ongeval krijgt, heeft u ook bijna altijd recht op schadevergoeding. Ook als u in het verkeer iets overkomt.

In sommige zaken is de aansprakelijkheid niet direct duidelijk of wordt de aansprakelijkheid ten onrechte niet erkend. In dat geval kan en zal uw letselschade advocaat, als het minnelijke traject dus geen soelaas biedt, door middel van een (deelgeschil)procedure uw gelijk halen bij de rechter.

Staat de aansprakelijkheid eenmaal vast, dan wordt de schade in beeld gebracht. Door uw advocaat wordt er dan voor gezorgd dat de verzekeraar de schade vergoed.

Een letselschadezaak behandelen is complex, er komt namelijk veel bij kijken zowel op medisch als op financieel gebied. Het is ook heel persoonlijk, want geen slachtoffer is hetzelfde. Persoonlijk contact is daarom een speerpunt; telefonisch, per e-mail en we komen bij u thuis op huisbezoek.

Medisch 

Uw letsel en het verloop van uw herstel dient gevolgd te worden en uw advocaat zal namens u bij uw behandelend artsen en therapeuten informatie opvragen. Dan vragen we advies aan onze eigen medisch adviseur. 

Uw advocaat regelt tevens, indien nodig, in samenspraak met de aansprakelijke verzekeraar hulp via andere instanties zoals een arbeidsdeskundige, een multidisciplinair (medisch) traject of bijvoorbeeld ondersteuning bij uw opleiding of een goede omscholing in werk. Bij blijvend letsel zal er een medische expertise gearrangeerd worden. Dit om in te kunnen schatten met welke beperkingen –  en dus schade – in de toekomst rekening moet worden gehouden.

Schade vaststellen

Wij zullen uw schade in beeld brengen. Niet iedere zaak is hetzelfde, maar zeker bij ernstiger letsel is er meestal sprake van veel verschillende schadeposten. 

Uiteraard heeft u recht op smartengeld. Dit wordt ook immateriële schade genoemd. Het is een vergoeding voor pijn, leed, verdriet, verlies van uw gewone leven. Uw advocaat zal dit mede aan de hand van jurisprudentie voor u vorderen. De hoogte is uiteindelijk afhankelijk van de ernst van uw letsel.

Ook wordt er materiële schade gevorderd. Denk aan verlies van verdienvermogen (inkomensverlies). huishoudelijke hulp, medische kosten of aanpassingen in- en om uw woning en tuin. Uw advocaat maakt voor u een overzichtelijk schadeoverzicht en berekent uw schade nauwkeurig tezamen met een rekenkundige van ons kantoor. Tussentijds verzoekt uw advocaat bij de aansprakelijke verzekeraar om betaling van voorschotten. 

Mocht de schade uiteindelijk te complex blijken om tezamen met de rekenkundige te berekenen, bijvoorbeeld langdurige pensioenschade of schade over een hele lange periode bij een jong slachtoffer met verlies aan carrièrekansen, dan kan voor u een gespecialiseerd rekenbureau ingeschakeld worden.

Afwikkeling – het einde van de zaak

De afwikkeling van een letselschadezaak dient ook met de grootste zorg gerealiseerd te worden. U wikkelt vaak definitief af, met finale kwijting, zodat u er nimmer meer op terug kunt komen. Zorgvuldigheid is dus noodzakelijk. Bij blijvend letsel met kans op verslechtering is een afwikkeling met voorbehoud af te dwingen zodat u in de toekomst de zaak nog kunt openbreken mocht de schade in de toekomst onverhoopt hoger uitpakken dan verwacht. 

Tot slot

Een advocaat van ons kantoor ontzorgt, regelt en zal zijn of haar uiterste best doen om een financiële compensatie voor u te bewerkstelligen maar u ook ondersteunen om weer beter te kunnen functioneren in het leven en in de maatschappij. Alles uiteraard in goed overleg met u, rekening houdend met uw wensen en mogelijkheden.

Contact

Neem gratis en vrijblijvend telefonisch contact op via 030-6980690 of vul de Claimwijzer in. Wij zijn u graag van dienst. 

Screenshot_2019-11-12 Letselschade op vakantie - Slot letselschade

Franka studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht waar zij afstudeerde in twee richtingen, privaat- en strafrecht. Het (medische) aansprakelijkheidsrecht had al vroeg haar belangstelling, getuige ook haar scriptie over de “Medische aansprakelijkheid van ziekenhuizen en artsen, zowel op civiel-, tucht- als strafrechtelijk gebied”.

Na haar studie heeft zij als letselschadejurist voor letselschadeslachtoffers gewerkt bij een grote rechtsbijstandverzekeraar. In 2005 is Franka beëdigd als advocaat waarna zij bij een advocatenkantoor in Nieuwegein gewerkt heeft. Vanaf januari 2017 is Franka werkzaam bij Slot Letselschade en behandelt zij zaken aangaande verkeersongevallen, werkgeversaansprakelijkheid en medische kunstfouten en versterkt zij tevens de procespraktijk binnen het kantoor. Het belang van de cliënt heeft altijd prioriteit: zij wil in overleg met de cliënt eerst bepalen wat het beste resultaat is om dit vervolgens te behalen in een minnelijk traject of desnoods in een gerechtelijke procedure.

Franka Tukker

ADVOCAAT

De blogs van Franka Tukker

2020-05-15T07:21:32+00:00

Geef een reactie

Go to Top