nieuwsbrief-juni-2020
Coen de Koning
Coen de KoningAdvocaat

Slot Letselschade nieuwsbrief mei 2020

Breng uw relaties op de hoogte.

Geachte relatie,

Met deze nieuwsupdate willen wij graag een aantal zaken onder uw aandacht brengen, waaronder een Australisch avontuur, de elektrische auto, op vakantie en een item uit de kennisbank. De volgende nieuwsbrief staat weer gepland in augustus.

Ik wens u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Coen de Koning

Een Australisch avontuur:
a curious case of international law

australisch-avontuur

Enkele jaren geleden bezocht ik in Sydney een advocaat met Nederlandse roots. Later dat jaar kwam hij naar Nederland en spraken we elkaar weer. Hij vertelde dat hij wellicht een beroep op mij wilde doen. Hij had een Australische cliënte die in Nederland een ongeval had gehad. De zaak liep voor een Australische rechtbank, maar omdat het ongeluk in Nederland had plaatsgevonden, was Nederlands recht van toepassing. En Australiërs kennen het Nederlandse recht uiteraard niet en hebben dan hulp nodig van Nederlandse deskundigen om ons recht uit te leggen.

Lees hier verder

Elektrische auto in 2030 goed voor 75 miljoen euro extra letselschade

tesla-model X

Meer elektrische auto’s op de weg, betekent ook meer zwaar letsel in het verkeer. Volgens onderzoeksbureaus Trend-Rx en Automotive Insiders houden de voorspellingen over slachtoffers van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) geen rekening met de opmars van de elektrische auto in Nederland. In hun vandaag verschenen rapport gaan de onderzoekers uit van ruim 1.400 extra zwaargewonde verkeersslachtoffers in 2030. Allemaal direct toe te schrijven aan EV’s.

Lees hier verder

Letselschade op vakantie

schade-vakantie-letsel

Een reisverzekering is niet voldoende. Uw reisverzekering dekt meestal slechts enkele medische kosten in het buitenland, sommige zaken bij verlies of diefstal en ook uw terugkeer naar Nederland als dat extra kosten met zich meebrengt. Maar letselschade bestaat niet alleen uit deze kosten. De gevolgen van letselschade op vakantie kunnen veel verder strekken, zeker bij ernstig letsel. Denk daarbij aan schade wegens inkomensverlies, pensioenschade, studievertraging, kosten van in te schakelen (huishoudelijke) hulp, aanpassingen in uw woning, etc.

Lees hier verder

Kennisbank: Ziektekostenverzekering en letselschade: hoe zit dat?

letselschade-advocaat-nodig

Een whiplash, botbreuk of hersenletsel. Elk jaar lopen er duizenden Nederlanders letsel op na een verkeersongeval. Daarom is het goed om te weten welke verzekeringen deze schade vergoeden. Want valt letselschade nu onder je ziektekostenverzekering, autoverzekering of onder beide?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zelfs de meest ervaren en oplettende persoon kan het overkomen. Het aantal verkeersongevallen is in vijf jaar tijd verdubbeld, bleek uit cijfers van het CBS. In 2014 werden er nog 17.000 ongevallen geregistreerd, in 2018 waren dat er maar liefst 38.000.

Lees hier verder

Veelgestelde vragen

Om u van dienst te kunnen zijn hebben we alle veel gestelde vragen
over het onderwerp letselschade verzameld.
Bekijk de FAQ
Coen de Koning Slot Letselschade

Coen de Koning studeerde rechten in Amsterdam aan de UVA en werd in 1994 beëdigd als advocaat. Hij heeft altijd aan de slachtofferkant gewerkt.

Coen probeert altijd buiten de rechter om tot een oplossing te komen, maar als dat niet lukt, dan schroomt hij niet om te procederen. Zo was hij als advocaat betrokken bij een tweetal baanbrekende arresten van de Hoge Raad (Slot/Manege Bergamo en Kooiker/Taxicentrale Nijverdal). Coen heeft veel ervaring met de Wet Deelgeschillenprocedure en is lid van de Denktank Overlijdensschade.

Coen de Koning

ADVOCAAT

Alle specialisten

2020-08-28T07:00:34+00:00

Geef een reactie

Go to Top